OM REI

Grundare Mauro Fernandez

Grundare Mauro Fernandez

Grundare Cesar Fulgencio

Grundare Cesar Fulgencio

2004 35 m2 Träffpunkten WAY SIDE Alby Centrum

2004 35 m2 Träffpunkten WAY SIDE Alby Centrum

2006 60 m2 Alby Fritidsgård dans salen

2006 60 m2 Alby Fritidsgård dans salen

2008 200 m2 Kvarnhagshallen Alby

2008 200 m2 Kvarnhagshallen Alby

2014 390 m2 Egna lokaler Segersbyvägen 4 vån 4

2014 390 m2 Egna lokaler Segersbyvägen 4 vån 4

FAKTA

 • Startad 2004

 • 250 - 300 Medlemmar per år

 • Flertalet & Nordiska & svenska mästare

 • En av Botkyrkas största ungdoms föreningar

 • Utbildade & Licensierade Tränare

 • Träning för alla från 4 år

OM REI
REI är en ideell intresse förening med syfte att genom träning utveckla individer, skapa förebilder och mötesplatser samt genom sociala projekt påverka och förbättra förorten. REI är en öppen, mångkulturell organisation som aktivt arbetar med att motverka utanförskap, främlingsfientlighet och fördomar. Föreningen är religiöst, kulturellt och politiskt obunden. Vidare är föreningen en väl etablerad aktör i förorten och har ett nära sammarbete med Botkyrka Kommun, företag, skolor och andra organinsationer med samma värdegrund.

FÖRENINGEN
REI är en helt ideell intresse organisation som finansieras av medlemmar, partners och bidrag där överskottet oavkortat går tillbaka till medlemmarna, förorten och de sociala projekt som föreningen driver i form av verksamhets kostnader och investeringar.

VISION
En bättre förort

MISSION
Att genom träning och socialt engagemang påverka och förbättra förorten, utveckla individer, skapa förebilder och positiva mötesplatser samt motverka utanförskap, kriminalitet och rasism.

HISTORIK
Projektet REI grundades 2004 av Cesar Fulgencio och Mauro Fernandez med syfte att genom kampsports träning motverka ungdoms kriminalitet i Alby Centrum. Träningarna riktades till äldre ungdomar och bedrevs med stöd av företagar föreningen I Alby centrum samt Botkyrka Byggen. Projektet växte, etblerades och fick mycket uppmärksamhet lokalt. 2006 togs projketet över utav ABF och blev en riktad verksamhet under Alby Fritidsgård.

Verksamheten innefattade nu flera Kampsporter och ingick i större sociala nätverk bla nattvandring och sommar träningar I sammarbete med polisen, socialtjänsten och Alby områdesgrupp. 2011 flyttade REI in i egna lokaler och blev en helt fristående organisation. REI är idag ett fullt utrustat kampsports center med över 250 aktiva medlemmar per år, ett stort socialt engagemang i förorten och ett etablerat nätverk med områdets andra aktörer.

Föreningen, ledarna, elit utövarna och de sociala projket som REI drivit under åren har fått flertalet utmärkelser samt varit sponsrade och stolta ambassadörer för Botkyrka Kommun. Föreningen bedriver bredd och elit idrott på landslags och internationell nivå med flertalet Svenska och Nordiska mästare. REI bygger fortfarande idag på ursprungs ideen att med träning, lokala ledare och goda förebilder som redskap förbättra och påverka individer, grupper och sin förort på ett positivt sätt. 

REKOMMENDERAT

“ The Best place to take your children with much energy and need to defend them self “ - Madina Brawer 5 / 5

” En välkomnande klubb med pedagogiska tränare, mycket kunskap och härlig gemenskap “ - Josef Dekertzic 5 / 5

” Mina barn har tränat på REI under flera år och jag kan verkligen rekommendera dem. Bästa klubben i stockholm för vuxna och barn! Jätte duktiga tränare och fina lokaler “ - Milad Shamoun 5 / 5

2018 310 m2 Egna lokaler Segersbyvägen 4 KV

2018 310 m2 Egna lokaler Segersbyvägen 4 KV